Wednesday, September 28, 2005

Tukau lagik

Hari ni aku tukar lagi rupa blog aku. Saje je. Sambil memeningkan kepala... hmm, tadi masa buat awal2 tuh, elok jek. Ntah apa lah yg aku buat tetiba jek ada je yg tak kena. Tensen btol. Nak je aku hentak pc nih kang...


Oh ye, sejak aku bukak blog nih tak pernahnya aku nak cerita perkembangan pregnancy aku nih. Diam tak diam dah 7 bulan dah. Budak ni dah pandai side kick tulang rusuk aku dah. Kenkadang tu tengah malam aku terjaga disebabkan tendangan dia.
Dua tiga hari lepas telepon ayah aku kat JB. Bagi tau dia yg anak aku ni insyaallah pompuan. Tp dia asyik bagi tau aku jgn dok percaya sangat scan tuh. Dua-tiga kali aku dengar cerita yg sama dari dia... ada jiran tuh mengharap anak pompuan, berkali doktor confirm anak pompuan tapi keluar anak lelaki. Kakak aku call aku semalam pun dia kata menda yg sama. Kawan dia pulak punya cerita... Padahal aku dah beli dah baju pink karer. Entah le, aku tak rasa was2 pun tuh pompuan. Bak kata hubby, "you are a modern woman".. ce ce ce... modern woman tuh. Kena percaya sains dan teknologi. Cam cerita CSI, "evidence don't lie". Kiranya, 2 doktor dah kata tuh anak pompuan tunjuk kat scan kenapa dia percaya anak pompuan, so anak pompuan lah.Hmm, family aku nih memang ada kolot sikit lah. Kakak2 aku punya lah suruh aku berpantang. Tak boleh, baring bantal tu lipat lah, nanti susah beranak. Jgn siang ikan pari atau potong serong... dah aku je kat sini, kalau tak siang siapa nak siangkan?? Suami bila isteri mengandung tak boleh pegi memancing, tak boleh bunuh binatang... hai... ada aku terbaca kat mana ntah, ada ustaz kata kalau gitu, rumput2 kat umah tuh tak boleh le cabut takut tertebas ular nanti. ekekeke hah biar bersemak. Ntah le, kenkadang sesuatu benda tuh mesti ada cause and effect. Maybe doctor2 yg buat check up jiran aku tuh ngan kawan kakak aku tuh, dia tak nampak apa2 (cuckoo bird) tu yg dia kata pompuan. Tp ni kalau dah siap kangkang kalau takde menda tuh possibly pompuan lah. Ni 30 hb ni, insyaallah gi check up. Nak try buat 3d scan lak. Lagi clear.

No comments:

Blogger news