Sunday, August 02, 2009

Over the weekend.

We spent time at home the most part of the weekend. Gladly so too. It's too warm to do anything but just laze around. :) Though Bonnie and her daddy and grandma did their weekly summer ritual of swimming while I catched up on my studies. Bonnie, can almost swim by herself. So proud of my baby girl. :)

Anyhow a couple of pictures taken over the weekend.


Home made tiramisu made by my dear husband which he made yesterday. He can't really cook but glad he could make nice tiramisus. GlideThe tiramisu didn't have the good looks but sure got the good taste. he he he he... Everytime he makes it, reminded me of tasting his cooking the first time. It was a disaster. But then there were times that he managed to cook something nice... hmm... very few times indeed. :P


I managed to take a hmmm.... somewhat clear picture of the moon. Wasn't a full moon but looked too good to pass. I have been waiting for the moon to appear ever since I got the camera. Not too shabby I think. :) Really ain't too bad for a beginner...I think. Wait till I get a teleconverter... That'll be fun. Sparkle

5 comments:

comey_lote said...

wahhhhhhh
cantik la gambar bulan tu..
macam pro dah!!!

husband ida takde la teruk sgt masak..boleh la buat nasi goreng or tomyam pakai kiub tomyam segera tu..hahaha..tapi ada jugak time dia goreng nasi letak minyak macam goreng ayam,lepas tu letak tauhu dlm nasi goreng???
tp mula2 kena masak sendiri time dia bujang kat senegal dulu memang teruk lagoreng ayam tak masak, nasi hangit, last2 makan nasi dgn cekodok segera adabi...

Chibi Maruko said...

tumpang tanya, me nak ke budapest dalam 3 minggu lagi, agak agak camana cuaca masa tu.. dan mana tempat yang paling wajib kami pegi.. mana tau boleh dpt tips dr penduduk sana kan :)

Syari said...

Ida,

Takde lah cam pro.. he hehe. Jauh sangat.

Ha ha ha, husband Ida sama lah ya ngan husband akak tak gheti masak. Ada pernah dia goreng sayur, tak letak bawang putih ke atau bawang merah,kosong gitu, lepas tu letak sikit sangat garam sampai tak rasa apa. Dah lah gitu, tak masak pulak. Perghh, panas lah jugak akak hari tuh akakaka. Laa ni kira okay lah lg pasal dah tunjuk basic2 dia.

Syari said...

Farha,

September cuaca okaylah, tak sepanas Julai atau Ogos.

Kat Budapest ni, kalau minat bangunan lama, banyak lah, cam Fisherman Bastian, ada castle kat sana. Gi bangunan parliament dia, memang cantik time memalam. Art Museum. Hero Square. Vajdahunyad castle. Apa lagi eh... hmmm kalau suka trekking gi ke Budai hegy atau Buda hills. Margaret Island atau Margit sziget ada taman kat situ memang tmpt Hungarians bersantai. September ni ada lagi kot Summer events macam Sziget Festival - Biggest musical festival in Europe, memang tiap2 tahun ada.

Chibi Maruko said...

thanks, kami akan berada kat sana dr 26 - 29 august......

Blogger news